Készítés, tisztítás, karbantartás lángmentesítés

10 E-vitaminban gazdag ételek

10 E-vitaminban gazdag ételek

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vegyület antioxidáns tulajdonságokkal. Az E -vitamin elegendő megszerzése elengedhetetlen az immunrendszer, az erek egészségének és a bőr fiatalosnak tartásához.

Az E-vitamin nyolc különálló formája létezik, de a kutatók úgy vélik, hogy csak egy típus, az alfa-tokoferol segít kielégíteni az emberi táplálkozási igényeket.

Rengeteg étel tartalmaz az E -vitamint, ami azt jelenti, hogy sok ember az étrend révén természetesen eléggé megkapja a vitamint.

diófélék, magvak és egyes olajok általában tartalmazzák a legtöbb E -vitamint adagolásonként. Néhány sötétzöld zöldség, néhány gyümölcs és bizonyos típusú tenger gyümölcsei szintén tartalmaznak. arról, hogy mely ételek magas az E -vitamin, valamint ennek az alapvető vitaminnak az egészségügyi előnyei.

1. Napraforgómag

A napraforgómag kiváló snacket eredményez. Az emberek meghinthetik őket joghurtra, zablisztre vagy salátára is. A napraforgómag 100 gramm (g) adagja 35,17 milligramm (mg) E-vitamint tartalmaz. egészséges. A 100 g tálalás tartalmazza:

  • 8,6 g rost
  • 20,78 g fehérje
  • 645 mg kálium
  • 325 mg magnézium
  • 5 mg cink

2. Mandula

Minden mandula 100 g adaghoz 25,63 mg E -vitamin van Pörkölt mandula, adja hozzá a gabonafélékhez és a pékárukhoz, vagy igyon mandulatejet.

A mandula is tartalmaz:

  • 21,15 g fehérje
  • 12,5 g rost
  • 733 mg kálium
  • > 270 mg magnézium

3. A földimogyoró

A földimogyoró népszerű snack. 4,93 mg E-vitamin van egy 100 g-os száraz sült földimogyoró adagjában.

Az embereknek biztosan vásárolnak sima, száraz sült földimogyorót, nem pedig az extra sóval és ízesítővel.

Az azonos méretű adag a következőket is tartalmazza:

  • 24,35 g fehérje
  • 8,4 g rost
  • 634 mg kálium
  • 14,355 mg niacin

4. Néhány olaj

Egyes olajok nagyon magas E -vitaminban vannak A táplálkozás módja.

A következő olajok evőkanálja tartalmazza:

  • Búza csíraolaj: 20,32 mg E -vitamin
  • Rizs -korpa olaj: 4,39 mg E -vitamin E
  • Szőlőszálas olaj: 3,92 mg E-vitamin
  • Safflower olaj: 4,64 mg E-vitamin , látogasson el a dedikált csomópontunkba.

    5. Avokádó

    avokádó sokoldalú gyümölcs, amely nagyon kevés cukrot és rengeteg tápanyagot tartalmaz. 100 g avokádóban 2,07 mg E -vitamin van. Az avokádó több káliumot is tartalmaz, mint a banán.

    6. Spenót

    A nyers spenót 100 g adagja 2,03 mg E -vitamint tartalmaz.

  • 9377 Nemzetközi egységek (IU) A -vitamin A
  • 28,1 mg C -vitamin
  • 2,2 g rost
  • 558 mg kálium

7. A svájci mandara

A svájci mandda egy sötétzöld levélzöldség, amely 1,89 mg E -vitamint tartalmaz egy 100 g adagban.

Mint sok levélzöld, a svájci mandara további tápanyagokat tartalmaz, beleértve:

  • 30 mg C -vitamin
  • 1,80 mg vas
  • 379 mg kálium
  • 1,6 g rost

8 . A butternut squash

butternut tök ízletes zöldség, sok őszi és téli ételben. 1,29 mg E -vitamin van 100 g sült butternut tökben.

Az azonos méretű tálalás rengeteg más vitamint és tápanyagot is tartalmaz, beleértve:

  • 11155 IU -vitamin A
  • 15,1 mg C -vitamin C
  • 3,2 g rost
  • 284 mg kálium

9. réparák

Míg sokan ismerik a cékla ízét , Nem mindenki tudja, hogy meg lehet enni a „zöldeket” vagy a leveleket. Az emberek használhatják a répa zöldeket salátákban, vagy olajban piríthatják őket.

A főtt répa zöldek 100 g adagja 1,81 mg E -vitamint tartalmaz. A -vitamin

  • 24,9 mg C -vitamin
  • 909 mg kálium
  • 2,9 g rost
  • 1,90 mg vas
  • 114 mg kalcium
  • 10. Trout

    A pisztráng 100 g adagja 2,15 mg E -vitamint tartalmaz. Az omega-3 zsírsavak, és az azonos méretű tálalás 21,11 g fehérjét tartalmaz.

    Mit csinál az E -vitamin?

    Az E -vitamin egyfajta antioxidáns, ami azt jelenti, hogy segít megvédeni a testet a szabad gyököktől. A

    A szabad gyökök nagyon energikus molekulák, megosztott elektronnal. A test természetes módon termeli őket sok folyamat során, például az élelmiszerek energiává történő átalakítását.

    A szabad gyökök környezeti tényezők, például szennyezés, napfény vagy füst miatt is beléphetnek a testbe.

    A szabad gyökök oxidatív stresszt okozhatnak, amely olyan folyamat, amely a sejtkárosodást és az öregedést váltja ki. A kutatók eddig úgy gondolják, hogy az oxidatív stressz és a sejtkárosodás számos körülmények között szerepet játszik, ideértve:

    • Parkinson -kór
    • Alzheimer -kór
    • Kardiovaszkuláris betegség
    • Az életkorhoz kapcsolódó makula degeneráció és szürkehályog

    A kutatók úgy gondolják, hogy az antioxidánsok, beleértve az E-vitamint, elősegíthetik a szabad gyökök és azok hatásainak semlegesítését azáltal, hogy elektronot adnak nekik, és kevésbé reaktívvá teszik őket -

    A 2015 -ös kutatások szerint az E -vitamin javíthatja a bőr egészségét is azáltal, hogy csökkenti a kollagén bomlását és a bőr szabad gyökök károsodását.

    Antioxidáns szerepétől eltekintve, az E -vitamin szintén elősegíti az immunrendszert.

    Egyes kutatások azt is kimutatják, hogy az E -vitamin növelheti bizonyos enzimek expresszióját, amelyek kiszélesednek az erek. A szélesebb erek kevésbé valószínű, hogy veszélyes vérrögöket alakítanak ki. A

    Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, tehát az embereknek biztosan az E-vitaminban gazdag ételeket kell fogyasztaniuk, amelyek zsírtartalmúak az abszorpció javítása érdekében.

    Mennyire van szüksége?

    Az ajánlott étkezési juttatás, vagy az RDA, az E -vitamin számára az ember életkorától függ:

    < TD> 15 mg
    Dózis Mg 0-6 hónap 4 mg 7-12 hónap 5 mg 1-3 év 6 mg
    4-8 év 7 mg 9-13 év 11 mg 14 év szoptató nők 19 mg

    Összegzés <Összegzés <Összegzés <Összegzés <Összefoglaló /H2>

    Az E -vitamin egy erős antioxidáns, amely segíthet megvédeni a sejteket a szabad gyökök károsodásaitól.

    Elegendő E -vitamin megszerzése hozzájárulhat számos állapot, beleértve a rákot, a kardiovaszkuláris betegségeket és a kognitív hanyatlást is.

    A kutatás azonban nem támogatja az E -vitamin -kiegészítők alkalmazását a krónikus betegségek kockázatának csökkentése érdekében. Az ételek a legjobb E. vitamin forrás.

    Sok étel tartalmaz néhány E -vitamint, de a diófélék, a magok és néhány olaj általában a legmagasabb szintű. Bárki, akinek aggódik az E -vitamin szintje, beszélhet orvossal vagy dietetikussal a bevitel növeléséről.

    • Immunrendszer/oltások
    • Táplálkozás/étrend

    Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatásokból származnak intézmények, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat - beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat - az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

    szerkesztői politika elolvasásával.
    • Alapvető jelentés: 09037, avokádó, nyers, minden kereskedelmi fajta. (2018).

    -->