Készítés, szerelés, tisztítás, karbantartás, lángmentesítés

A térelválasztó függönyök, drapériák fő célja a könnyű mozgatási lehetőség, a kis helyigény biztosítása, hogy a teret könnyedén és gyorsan el lehessen választani vagy egyesíteni. Az egyik legkedveltebb megoldás a szalagfüggöny, ami praktikus és rugalmas működésének, valamint sokrétű beállítási lehetőségeinek és könnyű kezelhetőségének köszönhető. A spagetti függöny nem szűkíti le a teret, hanem úgy választja el egymástól a különböző egységeket, hogy közben nem zárja el azokat egymástól. A lapfüggöny anyaga könnyen cserélhető, és minden panelhoz külön választható függöny, így színes és egyedi atmoszférát teremthetünk a helyiségben. A lapok méreteinek és anyagainak variálásával tovább fokozhatjuk a térelválasztó látványát, így még színesebb és izgalmasabb kialakítást érhetünk el.

A dekor függöny, más néven drapéria, kizárólag dekoratív szempontból tervezett függöny, melynek fő célja az esztétikai hatás növelése és díszítés. Ezek kiválóan alkalmasak a berendezési stílus kiegészítésére, remek térelválasztó stíluselemek, és gyakran használják sötétítő függöny kiegészítéseként is.

A drapériák rendkívül színes és mintagazdag választékban elérhetők, formájuk pedig változatos lehet, kezdve a legegyszerűbb szögletes formától egészen a különféle alakzatú, méretű, redőzött vagy merevített-feszített változatokig. A drapéria magassága, szélessége és száma is változhat, és különböző díszítőelemekkel, például paszománnyal, szalagokkal, bojtokkal, rojtokkal vagy oldalsállal is díszíthető, de önmagában is rendkívül dekoratív.

A dekorációs függönyök elsődleges funkciói:

  1. Kiemelten dekoratív célokat szolgál.
  2. Eltakarja, elfedi a karnis szerkezeteket.
  3. Keretet ad és kiemeli a fényáteresztő és sötétítő függönyöket.
  4. Öltözteti az ablakokat, eleganciát adva a helyiségnek.

A dekorációs függönyöket számos módon varrhatjuk meg, és bármilyen textil alkalmas lehet rá. Az előnye az, hogy különböző díszítési technikák alkalmazhatók rá, különféle stílusokat eredményezve, például feszített dekor, bogen, húzott, rakott, dupla rakott, francia dekor stb.

A dekor függönyök általában 140-160 cm szélesek, és gyakran több részből készülnek el. A lapokat összevarrva vagy külön-külön is alkalmazhatjuk, valamint keresztben is elhelyezhetjük őket.

Az egyre népszerűbb dupla széles sötétítő függönyök, melyek 280-300 cm (esetenként 320-340 cm) szélesek, toldás nélkül feldolgozhatók. A karnis hosszához viszonyítva legalább kétszeres mennyiségű anyag szükséges a redőzéshez.

Néhány fazon esetén az anyagszükségletet előre nem lehet meghatározni, és csak a konkrét megrendelés során állapítható meg. Ha segítségre van szüksége, hívjon minket, és segítünk időt, pénzt és fáradtságot megspórolni.

blackout sötétítő függöny
Blackout háttér függöny
térelválasztó drapéria függöny
térelválasztó drapéria függöny
térelválasztó drapéria függöny
térelválasztó drapéria függöny